Többnyelvűség, regionalitás, nyelvoktatás. Tanulmányok a Hodinka Antal Nyelvészeti Kutatóközpont kutatásaiból III.

Többnyelvűség, regionalitás, nyelvoktatás. Tanulmányok a Hodinka Antal Nyelvészeti Kutatóközpont kutatásaiból III.

Szerző(k): Csernicskó István, Tóth Enikő, Karmacsi Zoltán, Szakál Imre, Lechner Ilona, Товт Михайло, Пилипенко Гліб, Hires-László Kornélia, Márku Anita, Lengyel Zsolt, Bárány Erzsébet, Gazdag Vilmos, Huszti Ilona, Máté Réka, Dudics Lakatos Katalin
Szerkesztő(k): Márku Anita, Tóth Enikő
Évszám: 2017
Megjelenés helye, vagy kiadó: Ungvár, II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Hodinka Antal Nyelvészeti Kutatóközpont
ISBN: 978-617-7404-27-8

A tanulmánykötet azokból a kutatási eredményekből mutat be ízelítőt, melyekkel a Hodinka Antal Nyelvészeti Kutatóközpont munkatársai jelenleg foglalkoznak. A kötetben helyet kaptak velünk szorosan együttműködő kollégák írásai is, akik egykori vendégkutatóként vagy a főiskola, a Filológiai Tanszék oktató-kutatójaként Kárpátalján végeztek/végeznek nyelvészeti vonatkozású kutatásokat.

Jelen kötet a 2015-ben indult sorozat, a Tanulmányok a Hodinka Antal Nyelvészeti Kutatóközpont kutatásaiból III. kötete.

A gyűjteményben szereplő tanulmányok gerincét a többnyelvűség, a regionalitás és a nyelvoktatás egymásra épülő egysége alkotja: a kutatások a nyelvhasználat, az identitás, az oktatás, a nyelvoktatás, a nyelvi jogok, a kárpátaljai etnikai és nyelvi sokszínűség történeti és jelenlegi kérdéseit boncolgatják.

Eredeti fellelhetőség: kmf.uz.ua

Tovább